Az elmúlt 10 évben több száz LGW kistraktor értékesítését végeztük Magyarországon.
Megkérdeztünk néhány vásárlót: Bevált-e az LGW traktor?

Deli István (Bócsa):

„Az LGW 354-es kistraktor 1 évesen, használtan került hozzám, kitűnő állapotban.
Gazdaságomban kisegítő traktorként használom, könnyű talajmunkákat végzek vele.
Szabványos 3-pont felfüggesztés és az 540/1000 TLT kihajtás teszi a kistraktort univerzális géppé.
Egy 15 lóerős japán kistraktor játékszer hozzá képest! Egy újjal forgatható a szervókormánya, így nagyon könnyen manőverezhető a traktor. Méretéhez képest jelentős a traktor tömege is, így nem okoz gondot az erő talajra való átvitele. Szeretek vele dolgozni!”

Kévés Béla (Soltvadkert):

„Ez a második LGW kistraktor a tulajdonomban. Az első egy LGW 254-es volt, melyet 4 év után többért tudtam eladni, mint amennyiért újonnan vettem. Az első traktornál volt egy gyári kerékcsapágy hiba, melyet garanciában cserélt a forgalmazó. Aztán 3év után egy olajgomba ment tönkre rajta.
Ezt gyorsan megjavították a traktorcenter szervizesei, Keserű úr és csapata. A szervízellátottság kitűnő, a cégről és a traktorról is pozitív a véleményem.
Nemrég vettem egy új, erősebb traktort, egy LGW-404-et. Ez eddig nem hibásodott meg, teszi dolgát ahogy kell. Az LGW traktor fogyasztása nagyon jó, pedig megy reggeltől estig.”

Martin Ferenc (Soltvadkert):

„Nem ismeretlen számomra a kínai traktor, egy Shenniu 254-et használtam az LGW vásárlása előtt.
Az előző kínai traktor is megbízhatóan működött, így ismét ezen kedvező árú gépek közt keresgéltem. Végül a Foton, Feng Shou, YTO és LGW típusok közül egy LGW-404-et vettem. Az elképzeléseimnek teljesen megfelel. Nagyon takarékos és megbízható kistraktor.
A könnyű üvegszálas burkolat alatt masszív és strapabíró szerkezet van, tele túlméretezett alkatrészekkel, melyek egy nagyobb kategóriájú traktorban is megállnák helyüket.
Az alapvető mechanikai elemek elpusztíthatlanok egy ilyen kínai traktorban. Minden hozzáférhető, egyszerűen szerelhető és javítható kistraktor.”

Bödör Imre (Hagyárosbörönd):

„Az LGW-354-es kistraktort 4 éve vásároltuk újonnan. Eddig csak apróságok fordultak elő, amiket magunk megoldottunk. A kistraktor fogyó és kopó alkatrészei beszerezhetőek a forgalmazón keresztül. Motorja könnyen indul, fogyasztása csekély. Szervokormánya kiváló, jól kormányozható. Könnyű vele a talajmunka. Magunk gyártottunk rá egy fülkét is, ami nem a legdizájnosabb de praktikus, es nagy melegben könnyen leszerelhető. Mi nagyon elégedettek vagyunk a kistraktorral, csak ajánlani tudjuk.”

Kovács Antal (Szentmártonkáta):

„2011. márciusában került tulajdonomba egy LGW-254-es kistraktor, melyet azóta is folyamatosan használok mezőgazdasági, szállítási és egyéb célokra.
Mezőgazdasági területen kettes ekével, 160-as talajmaróval és fűkaszával dolgozom vele. Homokos területen a traktor kitűnő munkát végez. Fekete földnél is kitűnő a kistraktor, de az ekémet le kellene cserélnem. Talajmaró használatakor a kettős kuplung a kiskertekben kitűnő munkát végez, mert ha felengedem egy kicsit a kuplungot, a marószerszám azonnal elkezd forogni, tovább engedve a kuplungot pedig elindulok vele. Az összes sarkot a kertekben meg tudom munkálni vele.
Szállítási munkáknál hihetetlen terepviszonyokon is elhúzom a 3.5 tonnás pótkocsit, fékezésnél van gond, a nagy súly erősen lökdösi a traktort, levegőkivezetés jól jönne. Így lassabban közlekedem a kistraktorral. Egy pótkocsis darut is működtetek vele, kitűnően üzemel. A hidraulikaolaj szállítási mennyisége gyors, ereje kitűnő, azonban a hajtóműházból szívja az olajat és azt túl kell töltenem a nívójelzés fölé, mert különben kevés. 190 üzemórát dolgoztam eddig a kistraktorral, még egy égőt sem kellett cserélni benne. Sárvédőt biztosan szerelni fogok előre, mert saras időben felverődik a sár az ülésig. Gyümölcsfák alatt, a kipufogót előre fordítva, a talajmaró megérinti a fák törzsét, hihetetlen hogy a traktor testével milyen közel tudok menni vele a fákhoz. Én nagyon elégedett vagyok ezzel a típussal, mindenkinek ajánlom ezt a kistraktort.”

Márovics Attila (Márovics Díszkert Kft - Bagod):

„Három és fél éve döntöttem az LGW kínai kistraktor kistraktor mellett.
Árban, konstrukcióban, dizájnban a legjobbnak tartottam. Talajmaróval, tárcsával, fűnyíróval, a tavalyi évtől pedig ekével használom. Mindegyiket játszva viszi, volt aki kételkedett hogy a 140-es talajmaróval hogy birkózik meg, de a traktor könnyedén viszi, jó minőségű földmunkát hagy maga után. Jelentős meghibásodás nem történt, egy-két olajcsöpögés ami előfordult eddig, de ahogy látom ez sokkal-sokkal komolyabb traktoroknál is előfordul, sőt…
Remélem ez után sem lesz vele probléma, és még hosszú évekig teszi a dolgát a kistraktor.”

Bíró István (Töltéstava):

„Négy éve vettem a 254-est. Az előző Tomovinkocsról maradt meg hozzá a kettes ekém, szártépőm,140-s „V”tárcsám, 160-as tolólap. Mayer Úr javaslatára vettem hozzá egy 140-s talajmarót. Így teljes körű kiskerti munkát tudok végezni vele. A hat orrsúly és a fronthajtás segítségével még nem ragadtam benn a dagonyában. Pedig volt,hogy már gondolatban kerestem ki fog kihúzni a hasig érő sárból. Persze az eszközt se kellett leakasztanom, mint gondolnák. Csak az éves olaj+levegőszűrő csere, legyen meg,és mindig legyen üzemanyagom, és már mehetek is. Télen aksi ki, indulás előtt be, és már indíthatom is. Már csak egy jó pótkocsi kellene az RK-2-esé helyett, hogy teljes legyen a palettám.Meghibásodást én nem tapasztaltam még a gépen. A fák alatt is jól közlekedik a lefordított kipufogóval. Az ár- érték arány az érték felé fordul nálam. Értékes darab, tökéletes választás volt számomra pár évvel ezelőtt.”

Balázs Ferenc (Bogád):

„2008 tavaszán vásároltam egy LGW 254-t.Felépítésében masszív erőt sugárzó,de mégis esztétikus és jó ár – érték arányú volt a piacon lévő kis traktorok között.Az eddig eltelt időszakban semmilyen műszaki problémám nem volt. A lámpák műanyag részeinél kellett cserélni törés miatt. A műszaki vizsgához kellett felszerelnem helyzetjelzőket illetve a téli üzemeltetéshez előmelegítőt.”

Vecsei Ferenc (Szedres)

„2011 év végén vásároltuk újonnan az LGW- 354.2 westline típusú traktort. Eddigi használata során semmien hiba nem fordult elő. Könnyű vele a munka, szervokormánya kiváló, fogyasztása jó, napfénytető kiválóan véd a naptól. Egész évben nagy hasznát vettük a munkánk folyamán. Mindenkinek merem ajánlani. A traktorcenterben udvarias kiszolgálás várja az ügyfeleket.”

Mayer József (Szákszend):

„Az LGW 354 – es traktor 2010 márciusában került hozzánk újonnan. Azóta több mint 500 üzemórát hajtottuk. Mivel erre felé néhány hektárnyi földrész igen dimbes – dombos, a traktor kiválóan dolgozik kifordított kerekeken is. A fogyasztása jónak mondható, a kisebb javítások,melyek idő közben felmerülnek, otthon is orvosolhatóak. Összességében elégedettek vagyunk a traktorral, váltásnál egy nagyobb 554-es traktorban gondolkodunk.”

Kiss László (Nyársapát):

„Szívesen írok véleményt az LGW-ről, mert nekem , a kisgazdaságomban nagyon hasznos társ lett ez a kistraktor. Néhány ezer m2 szántást tárcsázást gond nélkül tudok végezni, a szárzúzót ritkábban használom, de a gazos területeken az is hasznos. A legjobban a homlokrakodót és a bálavillát kedvelem, mert a ház körül már nélkülözhetetlen pl.: hóeltakarítás,útjavítás,fakiszedés,fa és terményrakodás,disznóvágáskor állványként,szeméthordás, stb. A motor alig fogyaszt, jól indul. Ötletes a hűtő előtti levegőszűrő.  A szerviz igen gondos ,hozzáértő és alapos munkát végzett. A homlokrakodó felszerelése után teher emelésekor a gép kissé instabil lett, de aszerelők a kerekek és súlyok fordításával kb. 20 cm.-rel megnövelték a nyomtávot , így már biztonságosnak érzem. Apró hiba,hogy a homlokrakodó zsírzógombjai nem kompatibilisek a magyar zsírzókkal és hajlamosak gyorsan letörni. Összességében, nagyon hasznos segítség ez a gép a gazdaságban.”

Konkoly László (Pázmánd, Konkoly tanya):

„Több mint 3 éve használom az LGW-254-es traktoromat, amit nagyon sokoldalúnak ismertem meg. Ekével, tárcsával, szárzúzóval is sokat használtam. A homlokrakodóját is kihasználom, a saját kanalával is, vagy a kanalat levéve oszlop kiszedésre, nehéz tárgyak (pl. big-bag zsák) emelésére. Egy tolólapot pedig átalakítottunk, hogy a kanál helyére fel lehet tenni. Nem gond, hogy a hozzánk vezető útra a hókotrók csak napokkal a hóesés után jönnek ki. Oda-vissza végigmegyek az úton az LGW-254-esemmel a főútig, és az út mentén lakók mind hálásak. Felénk nagyon dimbes-dombos a vidék, ezért a 4 kerék hajtás elengedhetetlen, szinte minden művelethez szükséges. A birtokunkból 6 ha készletgondozó használatú erdő, vegyes faállománnyal. Van benne a suhángtól a 90 cm törzsátmérőjű, 30 m magas öreg fákig minden méret. A nagy fák vágásakor megkeressük, hogy hova döntsünk a legkevesebb kár okozása érdekében. A hajk és az LGW-254-es együtt megteszi a magáét. Drótkötéllel húzva még erősen megdőlt fákat is döntöttünk a megdőléssel ellentétes irányba, sőt, arra merőlegesen is. A legnagyobb fák 3-4 m3-t, azaz 30-40 mázsát kitesznek! És persze a vágás után jól jön a 20 mázsa teherbírású pótkocsi. Amire persze télen, ha csak a fölső 1-2 centi olvadt meg a földből, és alatta fagyott, akkor csak 12-15 mázsát rakodunk. Az előzőekből is látszik, hogy megdolgoztatom a traktoromat, de bírja. Persze 200 üzemóránként elvégeztetem rajta a szükséges szerviz műveleteket, ellenőrzéseket. Mindig a forgalmazó szakembereit, Keserű úrékat hívom. Ők hozzák a szükséges anyagokat, alkatrészeket is. Soha nem hiányzott semmi sem, az alkatrész ellátás kiváló.”

Dr. Borka József (Kistelek):

„Várakozásaimnak megfelelően nagyon megbízhatóan és problémamentesen működik a kistraktor, pedig mint a mellékelt kép mutatja, nem csak szakképzett személyzet kezeli.”

Tuba Károly (Madocsa):

„Egy éve vásároltam egy LGW-254 4WD típusú, fülkés kivitelű traktort. Jelenleg több mint 200 üzemóra van benne. A traktort főleg közlekedésre használom, de kisebb mezőgazdasági munkát (vegyszerezés, hengerezés, műtrágya szórás, kiskertekben szántás és talajmarózás) is végzek vele. Ezidáig a kistraktor probléma nélkül üzemel. Fogyasztása megfelelő. Egy negatívum: rossz úton a traktor némileg ráz.”

Nemes Károly (Gyál):

„Várakozásaimnak megfelelően nagyon megbízhatóan és problémamentesen működik a kistraktor, pedig mint a mellékelt kép mutatja, nem csak szakképzett személyzet kezeli.”

Tuba Károly (Madocsa):

„Lovardát üzemeltetünk, szinte minden géperejű munkát a 354-es LGW-vel végzünk.
Bálát és trágyát pakolunk vele, pótkocsit vontatunk. Műszaki problémáktól mentesen, kis fogyasztással végzi a dolgát. Bátran ajánlom bárkinek, nagyon jó traktor.”

Bányai Gábor (Felsőtárkány):

„2010 óta használom az LGW-254-es traktort.Vásárlás előtt véletlenül találtam rá a traktorcenter oldalára az interneten. Ez volt az egyetlen típus amit személyesen is megnéztem. Azóta is meggyőződésem, hogy jó választás volt.A traktor eszközei között található kétfejes eke, szárzúzó, 135-ös kasza, 5 csillagos rendsodró, 160-as tárcsa. Fogyasztása meglepően jó. Egy tankolással egész nap el lehet dolgozni vele.Komolyabb műszaki problémát nem tudok említeni, egy olajszűrő duguláson kívül. Ezt egy garanciális szervízelés alkalmával sikerült rendbe hozni. Néha jól jönne több lóerő, mivel elég sok esetben domboldalon kell dolgoznom vele. Ezt a következő traktor vásárlása előtt figyelembe fogom venni. Viszont a 4 kerék hajtással ellensúlyozni lehet a plusz lóerők hiányát. A fülke nélküli verzióhou javasolni tudom a külön vásárolható napfénytetőt. Véd a tűző naptól, és az esőtől is, megtartva a fülke nélküli nyitottság előnyeit. Mozgékony, könnyen kezelhető. Mérete miatt olyan helyeken is lehet vele dolgozni, ahol a nagy traktorok nem férnek el.

2010-ben vásárolt LGW-254-es traktorról 2016-ban is az a véleményem, hogy jó választás volt ez a típus. A hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés miatt fejlesztésekre volt szükségünk. Természetesen ismét az LGW mellett döntöttünk, egy 404 G2 traktort vásároltunk. Gépcserében gondolkodtunk, de végül mindkét gépet megtartottuk. Ennek a traktornak lényegesen nagyobb a teljesítménye, a fenntartási költsége (üzemanyag) csak minimálisan magasabb. Viszont erősebb, gyorsabb traktor, így hatékonyabb a munka. Munkaeszköz bővítés is történt. Rendterítő és 120-as körbálázó került a többi munkagép mellé. Utóbbinál szükséges a nagyobb teljesítményt, de a 404-es LGW könnyedén dolgozik vele. Nagyon meg vagyunk elégedve az LGW traktorokkal.”

Küldje be Ön is véleményét

Elérhetőség:

Állandó 20-50db közötti raktárkészletből választhat.
Minden traktorunk 2021-as gyártású. Nyitvatartásunk rugalmasan alkalmazkodik ügyfeleink igényeihez. Személyes látogatása előtt telefonos egyeztetést kérünk.

Térkép:

Írjon nekünk üzenetet

Kérjen információt vagy árajánlatot, az alábbi űrlap kitöltésével!
1-2 napon belül válaszolunk vagy visszahívjuk.